4 דרגות חריגה מהמהירות המותרת

אחת הרעות החולות בהן ניתן להיתקל במהלך נסיעה בכבישי ישראל היא עבירת תנועה בגין מהירות מופרזת. מדובר באחת העבירות המסוכנות ביותר בתחום התעבורה, ולמרבה הצער לאחת הנפוצות ביותר בקרב נהגים רבים. ישנם אמצעי אכיפה רבים על מנת להילחם בתופעה זו, והענישה מתחלקת למספר דרגות הנוגעות לחריגה מהמהירות המותרת, עליהן נפרט במאמר זה. 

 

מנת חלקם של רבים

אין טעם להתכחש לעובדה כי רובו המוחלט של ציבור הנהגים בישראל חוטא בחריגות כאלה ואחרות מהמהירות המותרת. אולם עבירה בוטה של נסיעה במהירות מופרזת, מסכנת בצורה משמעותית את כל השוהים בכביש ועלולה להוביל לתאונות קשות ולפגיעה בחיי אדם.

לכן, במסגרת המאבק בתופעה זו, גורמי האכיפה עושים ימים כלילות על מנת לצמצם ככל האפשר ביצוע עבירות בגין מהירות מופרזת על ידי הצבת מצלמות תנועה סטטיות, מדי מהירות המופעלים על ידי שוטרים, מכמונות מהירות מדגם א'3 ואמצעים נוספים, על מנת להגביר את האכיפה והענישה, המחולקת למספר קריטריונים.

 

כיצד נקבע העונש?

אין ענישה אחידה לכל עבירת מהירות מופרזת, קלה כבחמורה. ישנם מספר תנאים הקובעים הלכה למעשה את חומרת העבירה כאשר כל מקרה נשפט לגופו. שני הגורמים העיקריים שקובעים את גובה הענישה הם:

  • היקף החריגה מהמהירות המותרת- על פי החוק בכל דרך ישנה מגבלת מהירות אותה אין לעבור. ככל שהחריגה תהיה גבוהה יותר, כך תוחמר הענישה.
  • סוג הדרך– הדרך בה התבצעה העבירה היא גורם מכריע בנושא הענישה על עבירת מהירות מופרזת. החוק נוטה להתייחס בחומרה רבה יותר לחריגות מהירות בדרך עירונית, זאת בשל מגבלת המהירות הנמוכה יחסית (50 קמ"ש) והגורמים הרבים שעשויים למצוא עצמם בסכנה כמו הולכי רגל ורכבים אחרים. עבירות מהירות בדרך לא עירונית, ייאכפו בסבירות גבוהה בצורה פחות מחמירה.

 

דרגות חריגה מהמהירות המותרת

על מנת להבין לעומק את דרגות החריגה מהמהירות המותרת הקיימות בחוק הישראלי, חשוב להבין תחילה את המגבלות. מגבלת המהירות בדרך עירונית היא כאמור, 50 קמ"ש, כאשר בדרך לא עירונית עם שטח הפרדה בנוי המגבלה תעמוד על 90 קמ"ש. בכביש מהיר, דוגמת כביש 6, מגבלת המהירות היא 120 קמ"ש. אם כן החוק מחלק לארבע דרגות חריגה עיקריות מהמהירות המותרת, ובנוסף מעגן את רמת הענישה כך:

  • חריגה של 20 קמ"ש בדרך עירונית או 25 קמ"ש בדרך לא עירונית, תגרור קנס של 250 שקלים ללא הוספת נקודות רישוי.
  • חריגה בטווח של 21-30 קמ"ש בדרך עירונית או חריגה של בין 26-40 קמ"ש בדרך לא עירונית, כבר תגרור עונש כבד יותר משמעותית, בדמות קנס של 750 שקלים ו8 נקודות רישוי.
  • מהירות מופרזת בגובה של 31-40 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או חריגה של 41-50 קמ"ש בדרך לא עירונית, משמע קבלת קנס בגובה 1,500 שקלים ו10 נקודות רישוי.
  • העבירה החמורה ביותר, הכוללת חריגה של 41 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית ו51 קמ"ש לפחות מעל המותר בדרך לא עירונית, תוביל לזימון חובה למשפט, פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה ל30 יום ו10 נקודות רישוי.

מהירות מופרזת

אולי יעניין אותך גם

מינימליזם מודרני מלונות קפסולה
כללי
מינימליזם מודרני: מלונות קפסולה

בשנים האחרונות צץ טרנד חדש בתחום הלינה המציע למטיילים חוויה ייחודית ומינימליסטית: מלונות קפסולה. מלונות אלה, שמקורם ביפן, זכו לפופולריות ברחבי העולם בשל העיצוב הקומפקטי

קרא עוד »
גריל אש
כללי
על האש במרפסת – האם זה אפשרי?

בעוד שבורות אש מסורתיים עשויים שלא להתאים למרפסת שלכם, גריל גז למרפסת יכול לשמש כחלופה בטוחה ונוחה, כדי ליהנות מהחמימות והאווירה של ארוחת על האש.

קרא עוד »
מה זה CPA?
כללי
מה זה CPA?

אם יש לכם עסק בארצות הברית, או שאתם אזרחי ארה"ב, ייתכן שנתקלתם בעבר במושג CPA אם הייתם צריכים להתמודד מול ה-IRS. אך מה זה בכלל

קרא עוד »